Energiek en circulair

Het regionale bedrijventerrein heeft belangrijke duurzame ambities. Op het thema energie bijvoorbeeld door het terrein aardgasvrij aan te leggen en nadrukkelijke inzet op lokale energieproductie met zonnepanelen, die overwegend op de daken van toekomstige bedrijven zullen komen. Ook thema’s als klimaatadaptatie, biodiversiteit, mobiliteit, duurzaam materiaalgebruik krijgen in de planontwikkeling en -realisatie concreet aandacht.

Heesch West is als toekomstgericht regionaal bedrijventerrein de ideale plek voor bedrijven die actief inzetten op duurzaamheid en noodzaak hiervan onderschrijven. In het ontwerpbestemmingsplan en bijlagen wordt uitgebreid ingegaan op de duurzame ambities voor Heesch West. Klik op de button voor meer informatie.

 

 

Direct ten oosten van het bedrijventerrein bereidt de gemeente Bernheze op initiatief van Heesch West nu al het zonnepark Achterste Groes voor. De gemeenteraad van Bernheze heeft in 2018 ingestemd met de ontwikkeling van een zonnepark van circa 21.000 zonnepanelen. December 2020 heeft de rechter bezwaren tegen de verleende omgevingsvergunning afgewezen. In 2021 zal in samenspraak met lokale energiecoöperaties van de bij Heesch West betrokken gemeenten de mogelijkheden voor financiële participatie worden uitgewerkt.

Heesch West levert met deze lokale duurzame opwekking al een eerste concrete bijdrage aan de regionale opgave voor de energietransitie. Meer informatie over de participatiemogelijkheden volgt.

Heeft u vragen?

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief