Energiek en circulair

Heesch West ambieert het meest duurzame bedrijventerrein van Brabant te worden. Het bedrijventerrein wordt aardgasvrij en zet maximaal in op lokale duurzame energieproductie, zowel op het terrein zelf als op de bedrijfskavels.

Maar ook andere circulaire thema’s zoals klimaatadaptatie, ecologie, mobiliteit, duurzaam materiaalgebruik krijgen concreet aandacht. Heesch West biedt ruimte aan ondernemers die de noodzaak van een meer duurzame en circulaire economie inzien en daar zelf actief onderdeel van willen zijn. Het ontwikkelplan biedt een robuuste inspirerende basis die samen met ondernemers en investeerders in maatwerkoplossingen wordt opgesteld.

Direct ten oosten van het bedrijventerrein bereidt de gemeente Bernheze op initiatief van Heesch West nu al het zonnepark Achterste Groes voor. De gemeenteraad van Bernheze heeft in juli 2018 ingestemd met de ontwikkeling van een zonnepark van circa 21.000 zonnepanelen en in februari 2019 is de omgevingsvergunning verleend. In samenwerking met de lokale energiecoöperaties van de 3 gemeenten krijgen bewoners de gelegenheid om in de exploitatie te participeren. Heesch West levert met deze lokale duurzame opwekking ook een concrete bijdrage aan de energietransitie in de bestaande bouw. Meer informatie over de participatiemogelijkheden volgt.

Heeft u vragen?

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief