Aantrekkelijk vestigingsklimaat

In totaal heeft Heesch West  fase 80 ha uitgeefbare grond ter beschikking. In de plannen wordt ervan uitgegaan dat daarvan voorlopig 50 ha in verkoop gaat. Daarbij richt Heesch West zich op grootschalige logistiek en andere bedrijvigheid in de innovatieve sector die mee willen in de filosofie van een duurzaam bedrijventerrein.

’s-Hertogenbosch, Bernheze en Oss zijn onderdeel van de regio Noordoost-Brabant. Bouw, logistiek, maakindustrie, life sciences en agrifood zijn sterk vertegenwoordigde economische sectoren. Het gebied 's-Hertogenbosch, Oss, Meierijstad staat in de top 10 van logistieke hotspots.

Brabant in het algemeen en ook deze regio ontwikkelen zich economisch bovengemiddeld positief. Dit komt tot uitdrukking in een groei van arbeidsplaatsen, maar ook in een toenemende schaarste aan specifieke locaties voor bedrijfshuisvesting. Schaarste is er vooral voor meer grootschalige kavels voor de logistiek en voor bedrijvigheid uit de bouwsector en circulaire economie. Om de goede economische positie te behouden en te versterken is het belangrijk te investeren in aanvullend en onderscheidend aanbod. Heesch West biedt hiervoor de ruimte.

De vitaliteit van de regio blijkt ook uit een groei van bevolking. Het goede opleidingsaanbod draagt daar zeker aan bij. In het bijzonder ’s-Hertogenbosch biedt een breed aanbod (hoger) beroepsonderwijs, onder meer in de vakgebieden agrifood, bouw, milieu, economie en bedrijf en informatica. Heesch West sluit direct aan op de economische kansen die de regio biedt. De bedrijfssectoren waar Heesch West zich primair op richt, namelijk zeer grootschalige logistiek, bouw en circulaire economie, bieden werkgelegenheid voor zowel theoretisch als praktisch opgeleide mensen.

De logistieke kracht van de regio is actief versterkt onder de noemer Vijfsterren Logistiek. Dit is een actieve samenwerking van logistieke bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen.

Geïnteresseerd in vestigingsmogelijkheden? Neemt u dan contact op met een van de accountmanagers:
Frank Remmen, f.remmen@oss.nl
Jaimy Hattu, j.hattu@s-hertogenbosch.nl
Marco Groenen, m.groenen@bernheze.org

Heeft u vragen?

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief