Van plan naar uitvoering

De komende fase in ontwikkeling van Heesch West vormt het bestemmingsplan. Ook hiervoor is onafhankelijk en kwalitatief onderzoek een belangrijk onderdeel van de planvorming: welke effecten heeft de ontwikkeling van het bedrijventerrein op de mensen, natuur en het landschap in de omgeving. Vanaf 9 december 2021 zijn de plannen voor deze fase gepubliceerd. Op deze publieksvriendelijke themawebsite vind je de plannen en relevante informatie.


Heesch West heeft als ambitie het meest duurzame bedrijventerrein van Brabant te worden. Een goede inpassing in de omgeving is van groot belang. Daarbij worden thema’s als verkeer, geluid, luchtkwaliteit, veiligheid en gezondheid onderzocht. Ook worden effecten op landschappelijke waarden, cultuurhistorie, natuur en water in kaart gebracht. Deze onderzoeken worden ook weer door de onafhankelijke commissie m.e.r. getoetst. Een team van specialisten is in deze fase bezig met aanvullend onderzoek om te komen tot het bestemmingsplan. 

De planning ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

De data zijn onder voorbehoud, raadpleeg de website met bestuursinformatie van uw gemeente voor de meest actuele informatie en de mogelijkheden om eventueel in te spreken: ’s-HertogenboschBernheze en Oss.

Heeft u vragen?

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief